Despre INOE

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică - INOE 2000 a fost înființat în 1996. Institutul dezvoltă cercetări fundamentale și aplicative în domeniul optoelectronicii, chimiei analitice și ingineriei mecanice, aliniindu-se direcțiilor științifice vitale ale Spațiului European de Cercetare.

Institutul cuprinde șase departamente de cercetare, două laboratoare de încercări certificate și două filiale juridice, Institutul de Cercetări pentru Instrumentale Analitice (ICIA) și Institutul de Cercetare pentru Hidraulică și Pneumatică (IHP), fiecare dintre ele desfășurând activități de cercetare teoretică și aplicată.

 

Activitatea institutului este centrată pe urmatoarele direcții majore de cercetare:

  • Ingineria optoelectronică și instrumentele analitice
  • Materiale optoelectronice și procesare avansată a suprafețelor
  • Tehnici optoelectronice pentru restaurarea artei
  • Tehnici de optoelectronică pentru evaluarea și remedierea mediului
  • Energie regenerabilă
  • Tehnologii de înaltă presiune

Institutul este localizat pe Platforma Magurele, situată la 8 km sud de București, iar filialele sale sunt situate în București (IHP) și Cluj-Napoca (ICIA).

Un efort important este dedicat permanent menținerii coeziunii în activitatea de cercetare prin crearea și susținerea unei rețele regionale de informare.

In cadrul institutului un numar de 160 de specialiști sunt angajați în activitățile de cercetare, dezvoltare și inovare (CDI).

 

Misiune

Misiunea institutului este sa dezvolte materiale, dispozitive si tehnici optoelectronice si sa sustina utilizarea lor in aplicatii industriale

Mai multe informatii

 

Organizare

Institutul este organizat in departamente si laboratoare si include doua sucursale localizate in Bucuresti (IHP) si Cluj (ICIA)

Mai multe informatii

 

Afilieri

INOE este parte a mai multor retele de comunicare stiintifica, participant activ in multiple proiecte europene de cercetare si afiliat la organisme de renume.

Mai multe informatii

Conducerea INOE

Mai multe informatii

Consiliul Stiintific

Mai multe informatii

Consiliul de Administratie

Mai multe informatii

Rapoarte anuale

Mai multe informatii

Editura INOE

Mai multe informatii