L. Senila, M. Miclean, M. Senila, M. Roman, C. Roman, New analysis method of furfural obtained from wood applying an autohydrolysis pretreatment, ROM BIOTECH LETT, vol. 18, no. 1, pp. 7947-7955, ISSN 1224-5984, 2013
Unitati de cercetare si filiale
Institutul cuprinde șase departamente de cercetare și două filiale.
- Toate
- Departamente
- Colective
- Filiale
- RADODepartamentul Remote Sensing (RADO)
- ITCDepartamentul Inginerie Tehnologica si Constructiva, Laseri si Comunicatii prin Fibre Optice (ITC)
- CERTODepartamentul Metode si Tehnici Optoelectronice de Reabilitare si Conservare a Patrimoniului Cultural (CERTO)
- RECASTDepartamentul Sisteme si tehnologii bazate pe plasma si vid pentru noi materiale avansate nanostructurate (RECAST)
- OPTOSPINTRONICADepartamentul Optospintronica
- OMBAColectiv Metode Optoelectronice cu Aplicatii Biomedicale (OMBA)
- IHPInstitutul de Cercetare pentru hidraulica si pneumatica Bucuresti (IHP)
- ICIAInstitutul de Cercetări pentru Instrumentație Analitică (ICIA)
Proiecte de referinta
INOVA-OPTIMA
Infrastructura Multisite pentru Creșterea Capacității de Cercetare și INOVAre în domeniul OPToelectronicii și InstruMentației Analitice
Noutati
-
Optoelectronica in Istoria ascunsa a unui portret simbol, Tristan Tzara, realizat de M.H.MAXY
Muzeul Național de Artă al României vă invită, din 17 august 2019, să vizitați mini expoziția–investigație având ca temă misterioasa „dispariție” a portretului poetului avangardist Tristan Tzara, pictat de M.H. Maxy în 1924 și publicat în revista „Contimporanul” în același an.
-
Lansare "Practical guide and applications of photogrammetry in cultural heritage 3D digitization"
A fost lansată cartea intitulată "Practical guide and applications of photogrammetry in cultural heritage 3D digitization" scrisă de colegul nostru Angheluță Laurențiu, care reprezintă un ghid cuprinzător în domeniul digitizării 3D cu ajutorul fotogrammetriei, cu aplicare în documentarea patrimoniului cultural. Aplicațiile și discuțiile incluse fac parte din experiența și portofoliul departamentului "Metode și Tehnici Optoelectronice". Publicarea cărții a fost finanțată de Ministerul Cercetarii si Inovarii prin Programul I - Dezvoltarea sistemului national de cercetare-dezvoltare, Subprogramul 1.2 - Performanta institutionala - Proiecte de finantare a excelentei in CDI, Contract nr.19PFE/17.10.2018.
-
Lansare carte "Detecția conului Cherenkov în mediu salin"
A fost lansată cartea intitulată "Detecția conului Cherenkov în mediu salin" scrisă de colegul nostru Savu Valeriu, care prezintă rezultatele teoretice și practice din cadrul activității de doctorat a autorului, având ca subiect propagarea undelor electromagnetice în mediu salin și dezvoltarea unui detector de radiație cosmică în acest mediu, cu aplicare în astrofizică. Publicarea cărții a fost finanțată de Ministerul Cercetarii si Inovarii prin Programul I - Dezvoltarea sistemului national de cercetare-dezvoltare, Subprogramul 1.2 - Performanta institutionala - Proiecte de finantare a excelentei in CDI, Contract nr.19PFE/17.10.2018.